Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Träverkstaden på Steneby

Avdelningen för Möbeldesign inriktning trä och tillhörande lokaler är placerade högst upp i ljusa lokaler med utsikt över sjön i den så kallade ”Verkstadsbyggnaden”.
Bänk och maskinverkstad finns på samma plan i direkt anslutning till skissplatser, seminarierum och datarum, något som möjliggör ett flexibelt och snabbt arbetssätt.
På avdelningen finns även ett ytbehandlingsrum och ett virkesförråd. Varje student har en egen skissplats och en hyvelbänk till sitt förfogande, samt plats för förvaring av material.

Maskinverkstaden

Maskinverkstaden är välutrustad och kan användas av studenterna så snart de genomgått en obligatorisk maskinkurs och fått godkänt i samtliga moment. 
Maskiner som finns i verkstaden är följande: kapsåg, klyvsåg, rikthyvel, planhyvel, bandsågar, justersåg, pelarborrar, stämborr, långhålsborr, bordsfräsar, tappfräs, tapp- & slitsmaskin, överfräs, sinkmaskin, fanérsåg, fanérpress, bredbandsputs, vertikalputs, långbandsputs, intarsiasåg, virkestork, svarvar och diverse handmaskiner. 
Studenterna har också tillgång till en CNC-styrd fräs och en laserskärare/lasergravyr.

Material

Vi använder massivträ från lokala sågverk där vi väljer ut björk, ek, al och andra träslag som vi torkar i vår egen virkestork. Detta bidrar inte bara till ett lågt pris på virke för studenten utan det skapar också ett långsiktigt hållbart förhållningssätt till materialet trä och vår omgivning. 
 
Verkstadsansvarig är Björn Ekblom.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?