Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välutrustade verkstäder

Våra utbildningar uppmuntrar dig som student att tänka nytt, att arbeta med experimentella tekniker och material. I HDK:s verkstäder arbetar tekniker med lång erfarenhet, som kan ge dig stöd och råd.

Verkstäder vid Steneby

Unika verkstäder

HDK har en total verkstadsyta på 5 612 kvadratmeter varav 3 768 är förlagda på Steneby i Dals Långed. Här finns verkstäder för flera textila tekniker, trä, metall, modell, smycke, keramik och digitala verktyg. En bit utanför Göteborg, på Nääs i Floda, har vi också ett fältlaboratorium där man bland annat kan bränna i Anagama-ugnar.

I många av verkstäderna krävs speciell utbildning för att du på ett säkert sätt ska kunna använda dig av de maskiner och tekniker skolan erbjuder. Våra verkstadstekniker ansvarar för utbildningen och för att det finns ett basutbud av material att jobba med.

Många av våra studenter, särskilt utbytesstudenter från andra länder, lyfter fram HDKs verkstäder som en fantastisk tillgång, som de inte är vana vid. Det blir vi förstås glada över, eftersom vi är väldigt stolta över våra verkstäder och vår personal.

”…alla tekniker var så fantastiska, otroligt duktiga!” – Utbytesstudent från Skottland

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-08-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?