Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till programmet

 1. Anmäl dig till programmet på antagning.se
  Ansökningsperiod: Ej sökbar för tillfället.
   
 2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom
  Arbetsprovet skickas in senast:


En ansökan är inte giltig utan en korrekt inskickad portfolio!

Arbetsprovsinstruktioner inför 2020

Senast 15 september 2019 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till programmet som startar hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

Eftersom vi bedömer arbetsprover anonymt ber vi dig att inte ange ditt namn, personnummer eller andra personuppgifter i arbetsprovets olika delar. Dina kontouppgifter kommer inte att vara synliga för bedömargruppen.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Så här går antagningen till

 • Anmälan

  På antagning.se anmäler du dig till programmet. Du behöver kanske ladda upp dokument som visar din behörighet.
  Om du inte är svensk medborgare, eller är svensk medborgare som bor utomlands så behöver du antingen styrka avgiftsfrihet eller betala anmälningsavgift.

  Läs hur du gör på antagning.se

 • Urval och antagning

  Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av programansvarig samt representanter från utbildningen. Bedömargruppen väljer ut ett antal sökande som kallas till intervju. Om du inte blir kallad på intervju så stryks din anmälan. Efter intervjuerna rangordnar bedömargruppen de sökande.

  Kallelse till intervju skickas till den e-postadress du har registrerad på antagning.se

  Din grundläggande behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar grundläggande behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

 • Viktiga datum

  OBS: HDK:s kandidatprogram ligger i en speciell antagningsomgång och då gäller inte “Viktiga datum” på antagning.se.

  1 mars 2019: Sista ansökningsdag på antagning.se

  8 mars 2019: Sista dag att skicka in arbetsprovet i SlideRoom

  12 mars 2019: Sista dag att ladda upp dokument som styrker din behörighet (tex gymnasiebetyg) samt styrka avgiftsfrihet/betala anmälningsavgift om du inte är svensk medborgare.

  Mars: Kallelse till intervjuer skickas ut. De som inte kallas till intervju får ett meddelande på antagning.se att deras anmälan är struken.
  Obs: Intervjukallelser skickas till den mailadress som är registrerad på antagning.se.

  April: Intervjuer äger rum och din formella behörighet granskas

  8 maj: Antagningsbesked publiceras på www.antagning.se

Kontakta oss

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagning kontakta oss gärna på hdkadmission@hdk.gu.se.

Sidansvarig: HDK Admission|Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?