Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbytesstudier och praktik

Genom att studera utomlands kan du skaffa dig den erfarenhet och världsvana som behövs för att kunna kvalificera dig till de mest intressanta jobben.

Ett annat sätt att bredda din kompetens är att praktisera en längre eller kortare tid.

Utbytesstudier

Som student på HDK finns flera möjligheter att studera utomlands under din utbildning. Du kan studera en termin vid någon av våra partnerskolor och studierna kan räknas in i din utbildning.
Du får på så sätt möjlighet att lära känna ett nytt land och en ny kultur samtidigt som din utbildning får en unik profil
.

Utbytesavtal med många internationella skolor

HDK har samarbetsavtal med ett 60-tal skolor, de flesta inom det europeiska nätverket Erasmus, men vi samarbetar även med skolor i exempelvis Australien, Canada, Japan, Korea och USA.

Lista över HDK:s partners

De vanligaste är att studenten studerar utomlands under vårterminen i tvåan eller höstterminen i trean på kandidatprogrammen. Observera att de olika programmen har olika regler för när du kan söka utbyte.

På masterprogrammen är möjligheten att söka utbytesstudier begränsad. Det är bara ett fåtal av våra partnerskolor som tar emot utbytesstudenter på masternivå.

Har du frågor om internationella studier kontakta Cecilia Eriksen-Wijk, utbildningshandläggare.

Praktik

Praktik är inte en obligatorisk del av HDK:s utbildningar, med undantag för lärarutbildningen. Du har ändå möjlighet att praktisera en längre eller kortare tid under din studietid.

Möjligheterna att göra praktik skiftar mellan programmen. Kontakta programansvarig på respektive utbildning för att ta reda på vad som gäller.

Du har till exempel möjlighet att göra en praktikperiod inom det europeiska nätverket Erasmus som en del av din utbildning eller som en extra period efter avslutad utbildning.

Du ansvarar själv för att hitta en praktikplats, hittar du en godkänd praktikplats har du möjlighet att söka Erasmus praktikstipendium. Summan på stipendiet varierar beroende på vilket land du är i.

Läs mer om studier och praktik utomlands på www.gu.se

Praktik inom lärarutbildningen (VFU, verksamhetsförlagd utbildning)

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?