Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, Textil-Kropp-Rum, 120 hp

Programmet Tillämpad konst och formgivning är ett masterprogram med tre inriktningar där du fokuserar på material, metod och görande med utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Du arbetar självständigt och experimentellt och reflekterar genom ditt arbete över samhällsrelaterade lokala och globala frågeställningar. Du möter studenter inom programmets övriga inriktningar i gemensamma kurser i teori, skrivande och entreprenörskap samt under examinationer.

Programmets inriktningar är:

  • Metallgestaltning (ger examen i design)
  • Möbeldesign inriktning trä (ger examen i konsthantverk)
  • Textil – Kropp – Rum (ger examen i konsthantverk)

Utbildningen är placerad på Steneby, en internationell utbildningsmiljö, 17 mil norr om Göteborg i Dals Långed. Här är du omgiven av den vackra svenska naturen, med närhet till skog och sjö. Du får tillgång till en individuell arbetsplats, välutrustade verkstäder och datorer. Verkstädernas utrustning och tillgänglighet ger dig goda förutsättningar att fördjupa dina kunskaper inom ditt ämnesområde.

Programmet är ett internationellt masterprogram vilket innebär att undervisningsspråket är engelska.

Om inriktningen Textil – Kropp – Rum

Inriktningen är utformad för dig som vill arbeta med textila material i relation till kropp och rum. Inom det breda textila fältet kan du utveckla olika tekniker inom exempelvis stickning, textiltryck, plissering, sömnad, mönsterkonstruktion, vävning, broderi och färgning. I dina projekt sätter du sedan material och tekniker i relation till referenser och sammanhang. För att tillfullo kunna utnyttja inriktningens potential är det bra att ha gedigna textila baskunskaper med sig. Följ Textil-Kropp-Rum på Instagram

Övriga inriktningar på programmet är Metallgestaltning och Möbeldesign inriktning Trä.

Innehåll

Valfriheten i programmet är stor och kräver en hög grad av oberoende, självständighet och personlig motivation. Du formulerar dina projekt tillsammans med professor inom ditt ämne, med utgångspunkt i kursens lärandemål.

Under första året får du möjlighet att lära känna din verkstad, maskinpark och att starta ditt verkstads- och studiobaserade projekt. Du fördjupar dina ämneskunskaper, tränar dig på att driva projekt, utvecklar kunskaper om entreprenörskap, formulerar en plan för din framtida praktik och bygger upp din portfolio.

Andra året börjar med diskussioner kring samtida debatter i relation till det egna arbetet. Du reflekterar över din kontext, dina referenser och presentationsformer. Ditt experimenterande arbete i verkstaden fortsätter, som grund för ditt kommande examensarbete. Under examensarbetet har du tillgång till en extern handledare. Examinationer genomförs med externa opponenter. Terminen avslutas med examensutställning.

Följ masterprogrammet på Instagram

Arbetsområden/fortsatta studier

Utbildningen ger dig förutsättningar att arbeta med uppdrag för privata och offentliga uppdragsgivare, utställningar och egen konstnärlig verksamhet. Du har dessutom förberedande kunskaper för att söka vidare till forskarutbildning inom området.

Examen

Utbildningen leder till Konstnärlig masterexamen i konsthantverk med specialisering i Textil – Kropp – Rum.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B. Därtill krävs godkänt arbetsprov. Arbetsprovet ska visa både konstnärlig och teknisk förmåga nödvändig för att tillgodogöra sig utbildningen.

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov och intervju. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på http://hdk.gu.se/utbildning/master-textil-kropp-rum-120hp/ansok

Konstnärligt masterprogram i Tillämpad konst och formgivning, Textil-Kropp-Rum, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT19 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15095
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2019-01-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: http://www.universityadmission...
ORT: Bengtsfors
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska


HT20 Dag, 100 % Öppnar 16 okt

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-15097
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-01-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: http://www.universityadmission...
ORT: Bengtsfors
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska


Programmets mål och upplägg

I utbildningsplanen kan du läsa mer om programmets mål, innehåll och upplägg.

Utbildningsplan för Konstnärligt masterprogram i tillämpad konst och formgivning, 120 hp

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?