Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar i skolämnet Bild

Du som är intresserad av bilder och bildkommunikation, av undersökande arbetssätt i olika material, av hur fantasi och kreativitet uppstår och kan användas - bli bildlärare!

Att vara lärare är ett viktigt yrke i dagens samhälle och visuell kunskap kommer att efterfrågas alltmer. Behovet av bildlärare kommer att växa, framförallt i grundskolan, men även i gymnasieskolan om antalet elever på det estetiska programmet fortsätter att öka.

Lärarutbildning i ämnet bild erbjuder dig en spännande och modern utbildning, där pedagogik och konstnärliga arbetssätt varvas med praktiska delar. Bilden som estetiskt uttryck har kommunikativa och språkliga aspekter som är av stor betydelse för barn och ungas lärande. Inom bildämnet används idag en kombination av analoga och digitala redskap.

Samtidskonst som fenomen, metod och innehåll spelar en stor roll då frågor rörande omvärld, offentlighet och demokrati alltid är centrala för den konstnärliga processen och lärarrollen. I utbildningen integreras studier i ämnesteori, ämnesdidaktik och konstnärlig gestaltning och samtalet om yrkesrollen är en central del.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-02-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?