Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Textil-Kropp-Rum, introduktionskurs, 30 hp

(Kurskod: SBTK1)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Detta är ett paket av fristående kurser som innebär en termins heltidsstudier i Textil-Kropp-Rum. Kurspaketet riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier på akademisk nivå inom området. Du deltar i olika projekt och moment inom befintliga kandidatprogram. Du följer den första terminen på kandidatprogrammet Textil-Kropp-Rum. Under en termin får du möjlighet att utveckla kunskap om och förståelse för textila material och tekniker. Du undersöker olika tekniker, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektion kring det egna arbetet, och även att kommunicera dina val av metoder, både skriftligt och muntligt. Visuell gestaltning och teori ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar. Under vårterminen finns en fortsättningskurs som söks separat.

Utbildningen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder.

Undervisningsspråket är svenska. Föreläsningar och handledning kan ske på engelska.

Följande kurser ingår i kurspaketet:
SBTK01 Textil-Kropp-Rum 1, 18 hp
SBHI01 Teori och historia 1, 4,5 hp
SBVI01 Visuell gestaltning och kommunikation, 7,5 hp

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover.

Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se.

Textil-Kropp-Rum, introduktionskurs, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Maria Sjöstrand

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.


För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?