Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjdämnet och digitala verktyg, 7.5 hp

(Kurskod: SLF30G)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning


Den här kursen vänder sig till dig som vill veta mer kring lärande om och med digitala verktyg i slöjdundervisning. Kursen behandlar hur olika typer av digitala verktyg kan användas i enlighet med läroplanen och hur dessa kan bidra till utveckling av de förmågor slöjdundervisning syftar till. I kursen lyfts även kritiska frågeställningar kring slöjdundervisning och digitala verktyg.

 

Kursen vänder sig till dig som har påbörjat studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och ges på distans med 3 fysiska obligatoriska campusdagar under terminen.
Studietakten är 25%.

 

Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta en studievägledare i slöjdämnet.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval:

Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 225) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.

Slöjdämnet och digitala verktyg, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 25 %, Distans 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Om du har frågor om kursen kan du kontakta programansvarig Christina Campopiano tills att ordinarie kursansvarig person är på plats.

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Antagning

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

HDK Göteborg

Kursen/programmet ges på HDK i Göteborg.

Mer information

Fotograf: Natalie Greppi

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?