Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd 4a för lärare åk 7-9, 7.5 hp

(Kurskod: L9SL41)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen utgår från ett prövande och experimenterande arbetssätt med fokus på utforskande av möjligheter och begränsningar hos olika material. Du genomför i kursen ett individuellt arbetsområde som väljs i dialog med kursläraren. Arbetet ska relateras till relevant forskning, och området utforskas dels genom eget hantverk och dels genom studier av litteratur och andra källor. Ditt arbete med det valda materialet ska inkludera olika perspektiv på hållbar utveckling. Arbetet inom kursen relateras också till att som lärare leda en verksamhet med motsvarande fokus i grundskolans slöjdundervisning.

 

Kursen vänder sig till dig som har minst 30 hp i slöjdämnesstudier för lärare, inklusive material, redskap och hantverkstekniker. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng. Studietakten är 50 % med flertalet obligatoriska campusdagar.

 

Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta en studievägledare i slöjdämnet.

Slöjd 4a för lärare åk 7-9, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kursansvarig

Christina Campopiano

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Antagning

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?