Skiss- och visualiseringstekniker inom design, 7.5 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskap och praktisk färdighet i skiss- och visualiseringsteknik inom design. Fokus ligger på att genom skissen som verktyg visualisera och ge form till idéer. Vidare diskuteras hur de olika metoderna och teknikerna kan användas, vad de kan kommunicera och till vem.

Under kursen genomför du både praktiska övningar samt ett mindre individuellt skissprojekt där du får möjlighet att tillämpa de tekniker och kunskaper som du tillägnat dig under kursen.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Skiss- och visualiseringstekniker inom design, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Kväll, 50 % 23 sep 2019 - 8 dec 2019 Stängd
VT20 Kväll, 50 % 2 mar 2020 - 17 maj 2020 Öppnar 16 sep

Kursansvarig

Christian Strömqvist

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför vårkursen 2020

Senast 15 september 2019 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges våren 2020.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

HDK Göteborg

Kursen/programmet ges på HDK i Göteborg.

Foto: Ola Kjelbye (bilden är beskuren)

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-04-03