Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Projektutveckling och konstnärlig fördjupning, 30 hp

(Kurskod: SBPF01)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Den här kursen riktar sig till dig som arbetar i en konstnärlig praktik och vill utveckla och undersöka en frågeställning.

Kursen är både teoretisk och praktisk. Du ges möjlighet att utveckla din konstnärliga praktik i relation till våra inriktningar Metallgestaltning, Textil – Kropp – Rum eller Möbeldesign inriktning trä. Ansökan görs med en beskrivning av det projekt du vill utveckla och genomföra. I ansökan ska du också beskriva hur du vill utveckla samarbeten med för projektet relevanta parter.

I första delen av kursen fördjupar och förtydligar du projektets teoretiska sammanhang och hur det relaterar till omvärlden. Parallellt arbetar du med materiella experiment.  Utifrån det formulerar du en utvecklad projektbeskrivning som du i andra delen av kursen praktiskt genomför. I slutet på kursen skriver du en kursrapport och presenterar resultatet av dina undersökningar muntligt och i utställningsform.

Undervisningen sker i form av individuellt projektarbete, föreläsningar, handledning individuellt och i grupp, workshopar och seminarier.

Undervisningsspråket är engelska.

Antagning görs i mån av plats i verkstad.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Konstnärlig utbildning om minst 180 hp eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska nivå 6/Engelska B.

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover.

Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se.

Projektutveckling och konstnärlig fördjupning, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Otto Samuelsson

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.


För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta oss

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagning kontakta oss gärna på hdkadmission@hdk.gu.se.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?