Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk introduktion till design, 15 hp

(Kurskod: FKGPID)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

En praktisk kurs om design som ämnesområde och profession. Du kommer lära dig centrala designbegrepp och hur design påverkar människa och samhälle.

Genom att lära känna den grundläggande designprocessen kommer du få förutsättningar att genomföra ett eget designarbete. Du väljer inriktning för ditt arbete i samråd med handledare. Det kan exempelvis vara inom produktdesign, visuell kommunikation, rumsgestaltning eller liknande. Fokus för genomförandet ligger på praktiska övningar med färg, form och skissande. Syftet är att träna på formerna för hur ett designarbete kan visualiseras.  Du presenterar ditt arbete i slutet av kursen.

Undervisningen sker genom praktiska övningar, gruppdiskussioner, föreläsningar och handledning.

Du examineras genom gruppdiskussioner vid seminarier, muntlig och visuell delredovisning, muntlig och visuell presentation samt att du ska ge respons på en annan students designarbete.

Kursen ges på svenska.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och arbetsprov (33 %). Information om arbetsprovet hittar du på kursens sida på https://hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser.

Praktisk introduktion till design, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 50 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Naima Callenberg

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför vårkursen 2020

Senast 15 september 2019 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges våren 2020.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.


För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Behöriga sökande rangordnas utefter betyg samt även högskoleprovsresultat om det finns. Inskickade arbetsprov bedöms och rangordnas av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

En tredjedel av kursens studenter antas baserat på betyg, en tredjedel på högskoleprovsresultat och en tredjedel på arbetsprovets rangordning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?