Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Materialitet i det upplevda rummet, 15 hp

(Kurskod: SBMR01)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Den rumsliga perceptionen är något som styr mycket av våra beteenden. Inom områden som arkitektur, design och scenografi är det ett av de mest centrala kunskapsområdena. Att materialens egenskaper har stor betydelse för vår upplevelse är en etablerad uppfattning, men vilka egenskaper i materialen är det som påverkar oss, och hur går det till? På vilket sätt kan materialitet användas i en konstnärlig gestaltning?

Kursen är en fördjupning i rumsgestaltning med fokus på hur material påverkar vår upplevelse. Under kursen kommer deltagarna att få utforska materialens inverkan på rumsupplevelsen, och i praktiskt arbete fördjupa sig i övningar i rumsgestaltning. Teoretiska studier varvas med praktiska, och erfarenheterna bearbetas i diskussioner mellan deltagarna. Erfarna lärare inom ämnen som materialitet, arkitektur, design, ljus, konstnärlig gestaltning kommer att bidra till en lärandesituation som kan berika dig som arbetar med rumsgestaltning och som vill få tillfälle till fokuserad fördjupning.

Undervisningen är webbaserad med obligatoriska träffar på campus HDK Steneby. Deltagandet sker huvudsakligen via dator och internetuppkoppling. Deltagarna träffas på plats i Dals Långed, i en inspirerande studiemiljö, fyra gånger under kursen.

Kursen startar vecka 36 på webben.

Träffarna äger rum följande datum:
17-18 september 2019
15-16 oktober 2019
12-13 november 2019
10-11 december 2019
med reservation för eventuella ändringar.

Eftersom undervisningen startar på morgonen kan det bli nödvändigt med ankomst kvällen före.

Undervisningsspråket är engelska.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Konstnärlig utbildning om minst 180 hp inom konsthantverk, design, konst, arkitektur
eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska nivå 6/Engelska B.
 

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover.

Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se.

Materialitet i det upplevda rummet, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 50 %, Distans 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Torsten Hild

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.


För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta oss

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagning kontakta oss gärna på hdkadmission@hdk.gu.se.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?