Hantverk och formgivning med inriktning trä, 30 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Detta är en fristående kurs där du som student har möjlighet att genomföra egna projektstudier, kopplade till materialet trä.

I kursen får du möjlighet att tillämpa kunskap om och förståelse för material och tekniker i trä, i ett eller flera självständiga projekt. I dina projekt utforskar och undersöker du olika metoder och tekniker i trä, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du ges förutsättningar att utveckla arbetsmetoder och reflektion kring det egna arbetet, och även att kommunicera dina val av metoder, både skriftligt och muntligt. En viktig del i kursen är redovisningar, då de pågående arbetena presenteras och diskuteras. I kursen kan du ges möjlighet att ta del av workshops, föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning som på olika sätt anknyter till ditt projekt.

Kursen är en del av den internationella miljön på HDK vid Steneby. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du, om du vill, utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Kursen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover.

Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se.

Hantverk och formgivning med inriktning trä, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Inställd

Kursansvarig

Rasmus Malbert

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Ansök till kursen

1. Anmäl dig till kursenantagning.se
    Anmälan öppnar: 15 mars 2019
    Sista dag för anmälan: 15 april 2019

2. Skicka in ditt arbetsprov i vårt system SlideRoom
    Sista dag att skicka in arbetsprover: 22 april 2019

En ansökan är inte giltig utan en korrekt inskickad portfolio.

Arbetsprovet till denna kurs ska bestå av:

1. Projektbeskrivning och CV max 3000 tecken
    I denna del ska du beskriva ditt / dina projekt med bakgrund, syfte och mål. Använd gärna bilder och skisser för att argumentera för det/de projekt du vill genomföra under din studietid.

Ange också utbildningar du gått på, samt beskriv tidigare erfarenheter som du tycker är av vikt för din ansökan. Att ha gått en förberedande konst- eller trähantverks-utbildning är meriterande men inte ett krav. Tidigare anställningar, hobbys eller resor kan vara viktiga att lista här, om du anser att det stärker din ansökan. Motivera gärna varför du söker denna kurs.

2. Portfolio, 10 bilder
    Här visar du egna arbeten som representerar din kreativa erfarenhet. Vi vill se fotografier av möbler och objekt samt teckningar, skisser, målningar och/eller krokier. Vi bedömer din portfolio utifrån process, presentation och idéer. Utbildningen bygger på självständigt och praktiskt utforskande av materialet trä och därför vill vi gärna se exempel på erfarenheter av detta i din portfolio.

Eftersom vi bedömer arbetsprover anonymt ber vi dig att inte ange ditt namn, personnummer eller andra personuppgifter i arbetsprovets olika delar. Dina kontouppgifter kommer inte att vara synliga för bedömargruppen.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-03-13