Gestaltande fotografi med inriktning mot pedagogik, 15 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att skaffa dig en bred kunskap inom fotografi. Du kommer att få arbeta med individuella gestaltande projekt som följs upp och utvecklas genom handledning. Du kommer även att få en grundläggande kunskap i olika fotografiska tekniker, bildbehandling samt i fotografisk teori. Fokus läggs även på pedagogik. Kursen bygger på att du som student tar del och aktivt söker kunskap på egen hand, att du och gruppen arbetar utifrån ett undersökande förhållningssätt där dialog, öppenhet och reflektion via internetbaserade verktyg är förutsättning för lärande. Stor vikt läggs vid dokumentation av det egna lärandet i process, Open-source och sociala medier. Kursen passar för de som vill ha en grundläggande gestaltande utbildning inom fotografi och för bildlärare som behöver kompetens för behörighet att undervisa på gymnasiet i ämnet fotografisk bild.

OBS! Den som söker denna kurs måste ha tillgång till kamera med möjlighet till manuella inställningar.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %), högskolepoäng från konstnärlig utbildning eller från Lärarutbildning (33 %), max 225 hp

Gestaltande fotografi med inriktning mot pedagogik, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 50 %, Distans 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Viktiga datum

På antagning.se hittar du information om viktiga datum som när du får ditt antagningsbesked och när du måste svara.

Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-03-07