Digitala 3D-verktyg i en designprocess, 15 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen är en introduktionskurs som syftar till att undersöka hur användandet av digitala 3D-verktyg, så som CAD, 3D-scanner, 3D-skrivare, CNC-fräs samt laserskärare, kan vara en del i en designprocess. I kursen gör du ett designarbete som handlar om att skapa en 3-dimensionell form samt utveckla förståelse för hur den formen förhåller sig till brukaren och rummet. Vi fokuserar på att bearbeta form både digitalt och analogt i flera steg, in och ut ur dator, samt att få grundläggande kunskaper i för uppgiften relevanta digitala verktyg. Vid kursens slut kommer en presentation ske där formens syfte, gestaltning och sammanhang diskuteras.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

60hp inom design eller motsvarande

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Digitala 3D-verktyg i en designprocess, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 50 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Karl-Johan Ekeroth

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför höstkursen 2020

Senast 15 januari 2020 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges hösten 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

HDK Göteborg

Kursen/programmet ges på HDK i Göteborg.

Fotograf: Karl-Johan Ekeroth

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-12-13