Design och det posthumanistiska perspektivet, 15 hp

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Detta är en kurs där vi undersöker vad ett posthumanistiskt perspektiv kan innebära i en designkontext. Genom ett eget projekt som du arbetar med under kursen skapas även förståelse för hur du som designer på konstnärlig grund kan bidra och relatera till ett tvärvetenskapligt och posthumanistiskt präglat fält såsom miljöhumaniora.

I det egna projektet ska du kritiskt diskutera hur design och det posthumanistiska mer-än-människa-perspektivet kan påverka i hållbarhetsfrågor. Exempel på frågeställningar och ämnen att undersöka är utnyttjandet av naturresurser, upprätthållandet av livsviktiga ekosystem, rättvisefrågor, hur normer påverkar förhållandet mellan människa och natur samt hur design har inflytande över människors påverkan på miljön.

Du examineras genom en muntlig presentation av ditt individuella designprojekt samt en visualisering som tydliggör ditt arbete. Du examineras även på en skriftlig uppgift som innebär att du beskriver ett urval relevanta designreferenser samt reflekterar över hur ditt eget arbete förhåller sig till dessa.

Undervisningen sker genom seminarier, föreläsningar, workshoppar samt handledning individuellt och i grupp. Kursen ges på engelska.

Design och det posthumanistiska perspektivet, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Samantha Hookway

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Arbetsprovsinstruktioner inför vårkursen 2020

Senast 15 september 2019 hittar du här arbetsprovsinstruktioner till kursen som ges våren 2020.

Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovstjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS: Det kan ta lång tid att ladda upp filer i SlideRoom så det är mycket viktigt att du börjar ladda upp i god tid innan stängning. Det går inte att komplettera i efterhand om du inte hinner skicka in innan midnatt.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömargrupp bestående av representanter från utbildningen.

Din behörighet granskas separat från arbetsprovet. Om du saknar behörighet stryks din anmälan. Bedömargruppen har möjlighet att bevilja undantag från de formella behörighetskraven. Detta kan ske om bedömargruppen har rankat ditt arbetsprov högt och du bedöms ha de kvalifikationer som krävs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det är bedömargruppen som tar initiativ till att bevilja undantag från behörighetskraven - sökande kan inte begära denna prövning.

När kommer antagningsbeskedet?

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Till Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-04-08