Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild och visuell kultur. Självständigt arbete; Teori och metod, 15 hp

(Kurskod: BVKEX1)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

En kurs i teori och metod där du skriver en vetenskaplig magisteruppsats med utgångspunkt i  en konstnärlig gestaltning. Kursen ger dig fördjupad förståelse av att befinna dig i, och reflektera över, din egna teoretiska och konstnärliga process vilket kommer att bli en viktig erfarenhet i din yrkesroll som ämneslärare i bild.

Uppsatsarbetet genomförs med utgångspunkt i ett avgränsat, vetenskapligt baserat problemområde och ska baseras på vetenskapliga teorier, metoder, konstnärlig forskning och explorativ metod. Ditt arbete redovisas i en vetenskaplig uppsats och en för gestaltningen lämplig presentationsform. I kursen ingår också att läsa och granska andra studenters arbeten.

Kursen riktar sig till verksamma bildlärare med bildlärarexamen som vill läsa vidare på magisternivå. Avklarad och godkänd kurs ger behörighet att läsa vidare till en masterexamen i bildpedagogik.

Undervisningen sker i form av seminarier och handledning av både gestaltande arbete och vetenskaplig text.  Kursen ges på svenska.

Du ska ha genomgått kursen DIM 300 ”Vetenskapliga metoder i didaktik, 15 hp” för att kunna söka kursen.

Bild och visuell kultur. Självständigt arbete; Teori och metod, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kursansvarig

Beatrice Persson

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Antagning

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?