Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild 3 för gymnasielärare, 15 hp

(Kurskod: LGBD31)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

I den här kursen ligger fokus på bilddidaktik med koppling mot bedömning, betyg och värdering. Du kommer att få bredda dina kunskaper i att planera, dokumentera och återkoppla till barn och ungas bildarbete, med ett yrkesprofessionellt förhållningssätt utifrån aktuella styrdokument samt etiska förhållningssätt.

Du kommer att samläsa med programstudenter som läser till bildlärare. Här kommer du att få arbete både enskilt och i grupp. I seminarier och redovisningar diskuterar du bildämnets syfte och möjligheter och du ges också möjlighet att göra en fältstudie. I kursen kommuniceras skolans värdegrund och olika förhållningssätt och hur det kan ha betydelse för elevers lärande och måluppfyllese. 

Kursen innehåller egen bildframställning med fokus på undersökande förhållningssätt och förmåga att värdera eget och andras bildframställande samt resultaten av detta. Du utvecklar också förståelse för- och färdigheter i att dokumentera den egna arbetsprocessen i relation till bedömning och utveckling av det egna gestaltande arbetet, samt hur olika dokumentationsformer kan användas som verktyg i relation till såväl formativ som summativ bedömning av elevers bildarbeten.

Kursen utgör den tredje delen i ämneslärarprogrammet, men kan också läsas som fristående kurs.

Två saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

  • Kursen leder inte med automatik till behörighet som bildlärare.
  • Kursen vänder sig först och främst till dig som är intresserad av bedömning och kunskapskrav mot skolans styrdokument. Den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på en kommande bildlärarroll.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Behörig till kursen är student som genomgått tidigare kurser inom ämneslärarprogrammet och har godkänt resultat på kurserna L9BD11 och L9BD21. Alternativt konstnärlig utbildning om minst 60 hp inom bild- och formområdet eller lärarexamen med minst 30 hp i bild.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Bild 3 för gymnasielärare, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 100 % 2 sep 2019 - 10 nov 2019 Stängd

Kursansvarig

Catharina Valenta

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Sök till höstkursen 2019

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se
    Anmälan öppnar: 15 mars 2019.
    Sista dag för anmälan: 15 april 2019.

Antagning

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakta oss

Om du har frågor om din anmälan, arbetsprov eller annat som rör antagning kontakta oss gärna på hdkadmission@hdk.gu.se.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?