Atelierista - utbildning, Bildpedagog i förskola och skola, kurs 1, 7.5 hp

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med bild i förskolan/skolan som bildpedagog/atelierista och är intresserad av samtida konstuttryck och konstens plats i samhället. Kursen behandlar atelieristans roll, bilduttryck med barn i olika åldrar, dokumentation och konst i relation till skola, kultur och samhälle. Inom kursen behandlas också Reggio Emilias pedagogiska filosofi, samt atelieristans och bildpedagogens historik. Kursen är en fortbildning för dig som är bildlärarstudent, konstnär eller är yrkesverksam inom förskola/grundskola och har en lärarexamen eller motsvarande kunskaper.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Lärarexamen eller konstnärlig examen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/5 samt Svenska B/3.

Urval:

Antal högskolepoäng, max 225 hp, utifrån fördelningen 50 % till sökande med konstnärlig examen, 50 % till sökande med lärarexamen.

Atelierista - utbildning, Bildpedagog i förskola och skola, kurs 1, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Kväll, 25 % 2 sep 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kursansvarig

Fredric Gunve

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Viktiga datum

På antagning.se hittar du information om viktiga datum som när du får ditt antagningsbesked och när du måste svara.

Viktiga datum på Antagning.se

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-10-02