Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnesdidaktik för slöjdlärare i grundskolan, 15 hp

(Kurskod: SLF10G)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Den här kursen vänder sig i första hand till dig som redan har ämnes- och hantverkskunskaper, men som saknar ämnesdidaktisk utbildning i slöjdämnet. Kursen ger dig möjlighet att utveckla din ämnesdidaktiska kompetens. Du och ditt förhållningssätt som slöjdlärare påverkar i stor utsträckning vad och hur dina elever ges förutsättningar att lära i ämnet. I kursen kommer du därför ges möjlighet att få fördjupa dig i planering, organisation samt att leda och följa upp undervisning i grundskolans slöjdämne i relation till målen i läro- och kursplan. Under kursen gång kommer fyra större teman att behandlas; styrdokument, elevers lärande i slöjd, slöjdlärarrollen samt bedömning och betyg. Även genusaspekter och slöjdämnets utveckling kommer att belysas. Som utgångspunkter i våra teman kommer vi att använda oss av aktuella styrdokument, forskningsresultat, utvärderingsbilder, samt inte minst dina och dina medstuderandes egna erfarenheter. Kursen ges på kvartsfart distans och du kan räkna med ca 4 fysiska träffar per termin.

Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Ämnesdidaktik för slöjdlärare i grundskolan, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kursansvarig

Peter Hasselskog

Litteraturlista och schema

Inför kursstart får du ett välkomstbrev med länk till kurssidan på canvas.gu.se där du hittar litteraturlista, schema, med mera.

Antagning

Viktiga datum, som när antagningsbeskedet publiceras, hittar du på antagning.se.

Kontakt

Kontakta kursansvarig lärare om du har frågor om kursens innehåll.

Om du har frågor som rör antagningen kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?