Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

17 ögon på Bauhaus: kommentarer från HDK

I utställningen på RIAN designmuseum visas arbeten av 17 studenter från HDK:s utbildningar i Smyckekonst, Textilkonst och Keramikkonst.

Arbetena är resultatet av kursen "Parafras - objekt, begrepp och externa samarbetspartners” vilken i år givits i samarbete med RIAN. Kursen ger kunskaper om att förhålla sig till en uppdragsgivares instruktioner och önskemål inför ett samarbete och träning i att tolka och bearbeta en tematik i förhållande till den egna konstnärliga praktiken. I kursen har studenterna fått uppgiften att genomföra ett gestaltningsprojekt där utgångspunkten är Bauhausskolan i vid bemärkelse. Var och en har själv valt viken aspekt av temat de velat arbeta med och tematiken innefattar allt från Bauhaus estetik, pedagogik och historiska sammanhang till föremål eller objekt med anknytning till skolan och dess kontext.

Parallellt med studenternas arbeten visar museet också en utställning med historiska designföremål från 1920- och 30-talen formgivna av lärare och studenter vid Bauhausskolan.

Vernissage 2 februari kl. 13:00 till 14:30.

Utställningen pågår 2 februari - 7 april 2019.

RIAN designmuseums sida om utställningen

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?