Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordisk forskningskonferens i slöjd 17-20 september 2019

Make&Learn vänder sig främst till forskare och lärare vid universitet och högskolor inom slöjdområdet i de nordiska länderna. Konferensen är även öppen för deltagare från andra slöjdverksamheter där man bearbetar material med hjälp av olika redskap till fysiska föremål. Konferensspråk är skandinaviska språk och engelska.

Konferensen äger rum 17-20 september 2019 på HDK i centrala Göteborg. Under dagarna ges möjlighet att besöka Nääs gamla Slöjdlärarseminarium.

Konferensen arrangeras av HDK i samarbete med den nordiska organisationen Nordiskt forum för Forskning och utvecklingsarbete inom utbildning i slöjd (NordFo) som verkar för slöjdrelaterade samarbeten mellan de nordiska länderna.

Tema Make&Learn

Konferensens övergripande fokus är sammanlänkningen mellan ”att göra” och ”att lära”, därav konferensens namn Make&Learn. Begreppet Slöjd [slöghþ, slögher] omnämns redan i 1300-talets Östgötalag och står för; slughet, flitighet, skicklighet, kunnighet, klokhet, egenskapen att vara händig, flink, hantverksskicklig, konstfärdig, förfaren, fyndig och påhittig. I NordFo-sammanhang används Slöjd, med dess pedagogiska betydelse, som ett gemensamt paraplybegrepp för utbildning och lärande inom det nordiska slöjdområdet i verksamheter där material och redskap ingår vid framställning av föremål.

I relation till forskning och utvecklingsarbete behandlas och diskuteras centrala frågor om ”att göra” och ”att lära” inom konferensens fyra teman:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?