Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordisk forskningskonferens i slöjd 17-20 september 2019

Konferensen arrangeras av HDK i samarbete med den nordiska organisationen NordFo, Nordiskt forum för Forskning och utvecklingsarbete inom utbildning i slöjd, som verkar för slöjdrelaterade samarbeten mellan de nordiska länderna.

Konferensen vänder sig främst till forskare och lärare vid universitet och högskolor inom slöjdområdet i de nordiska länderna, men konferensen är också öppen för deltagare från andra slöjdverksamheter där man bearbetar material med hjälp av olika redskap till fysiska föremål. Konferensspråken är skandinaviska språk och engelska.

Konferensen äger rum på HDK i centrala Göteborg, med möjlighet att besöka Nääs gamla slöjdlärarseminarium.

Teman Make&Learn

Konferensens övergripande fokus är sammanlänkningen mellan ”att göra” och ”att lära”, därav konferensens namn Make&Learn. Begreppet Slöjd [slöghþ, slögher] omnämns redan i 1300-talets Östgötalag och står för; slughet, flitighet, skicklighet, kunnighet, klokhet, egenskapen att vara händig, flink, hantverksskicklig, konstfärdig, förfaren, fyndig och påhittig. I NordFo-sammanhang används Slöjd, med dess pedagogiska betydelse, som ett gemensamt paraplybegrepp för utbildning och lärande inom det nordiska slöjdområdet i verksamheter där material och redskap ingår vid framställning av föremål.

I relation till forskning och utvecklingsarbete behandlas och diskuteras centrala frågor om ”att göra” och ”att lära” inom konferensens fyra teman:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?