Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marketplaces and Ecotourism

HDK medverkar i projekten Marketplaces och Ecotourism som båda är finasierade av MISTRA Urban Futures. Projekten bedrivs i samarbete med bland andra:

Marketplaces

Marknadsplatser har spelat en nyckelroll i skapandet av städer i Afrika. I städer som Kisumu är de flesta marknadsplatser periodiska och informella. Men marknadsplatser är levande och betydelsefulla delar av städerna eftersom de erbjuder möten, interaktion, byte av varor och tjänster, försäljning, marknadföring och produktion. Vad spelar marknadsplatser för roll i en stads hållbara utveckling? Hur påverkar marknadsplatser människors välbefinnande och ojämlikhet bland undergrupper av de fattiga?
HDK medverkar i projektet genom doktorand Helena Hansson.

Ecotourism

Ekoturism handlar om att hitta sätt att resa på ett ansvarsfullt sätt till naturområden, så att miljön bevaras och medborgarnas välfärd upprätthålls. Projektet fokuserar på klimatförändringar, miljö- och fattigdomsbekämpning inom urbant jordbruk och livsmedelsförsörjning. Syftet med projektet är att underlätta för bättre planering och omvandling av platser för ekoturism och att främja ekoturism som en livskraftig källa till försörjning.
HDK medverkar i projektet genom professor Maria Nyström och doktoranderna Helena Hansson och Helena Kraff.

Kontakt

För mer information, kontakta professor Maria Nyström.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?