Stipendieutdelning avslutade läsåret på HDK

Nyhet: 2018-06-01

1 juni avslutades läsåret på HDK med traditionsenlig jordgubbstårta och stipendieutdelning.

Musikkonstnär Jorge Alcaide både inledde och avrundade HDK:s traditionella läsårsavslutning. Prefekt Ulf Dalnäs höll tal och Konstkårens representanter bjöd in till fest men störst intresse fick Love Jönsson, ordförande för Göteborgs Slöjdförening, och Elisabeth Billander, Konsthantverkarna, som delade ut totalt 24 stipendier.

23 stipendier à 10 000 kronor delades ut av Göteborgs Slöjdförening till studenter och yrkesverksamma:

Niels-Henry Mörcks minne ur de samlade fonderna: Simona Cavalieri (Child Culture Design)
Zachrissons och Lindegrens fond grafisk inriktning: Laila Mari Brandsfjell (Design Kandidat)
Inga och Ove Blidbergs fond: Staffan Jonsson (Smyckekonst kandidat), Therese Molin (Textilkonst kandidat), Fredrik Larsen (Tillämpad konst & formgivning master, metallgestaltning), Tina Lehnhart (Design, master)
Karna Askers fond textil inriktning: Hanna Larsson (Konsthantverk master - Textilkonst)
Till HC Ericssons minne ur de samlade fonderna grafisk inriktning: Linn Posse (Design kandidat)
Ole Kruses fond konsthantverksinriktning: Ania Pauser (Konsthantverk master - keramikkonst)
Einar Forseths fond designinriktning: Clara Flygare (Design master)
Einar Forseths fond färg-och forminrikting: Michaela Kevic (Bild och visuell kultur)
Samlade fonder: Laura Blake (Textil Kropp Rum), Ana Paula Lafaire (Business & Design), Clara Borras Coll (Child Culture Design), Sanna Wallgren (Smyckekonst master), Sara Kallioinen-Lundgren (keramikkonst kandidat), Jesper Aaröe (Slöjd), Hanna Pettersson (Design kandidat)
Lyckholms fond industri- och produktdesigninritning: Robert Curran (Tillämpad konst master - möbeldesign

4 stipendier á 10 000kr till yrkesverksamma delades också ut:
Ur samlade fonder till Albert Ekmans minne grafisk inriktning: Lisa Alm & Helena Baude, Designkanalen
Ur främjandefonden till Karl-Ingemar Johanssons minne smyckeinriktning: Anna Norrgrann
Emma Jacobssons minne textil inriktning: Gill Marshall-Mereus

Även Elisabeth Billander från Konsthantverkarna delade ut ett stipendium till Sanna Lindholm, (Konsthantverk master, smyckekonst) för bästa examensarbete från konstnärlig högskola.

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-05-16