Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Save the date för PARSE-konferensen 13-15 november

Nyhet: 2019-04-01

Boka redan nu den 13-15 november i din kalender för PARSE forskningskonferens. För tredje gången samlas drygt 200 forskare och konstnärer från hela världen för att utbyta kunskap och idéer, underhålla och få nya kontakter och gemensamt stärka den konstnärliga forskningen.

Temat i år är Human och vi kommer att utforska begrepp som ”human, inhuman, subhuman and non-human” mot bakgrund av globala samtidsfrågor och de antropogena hot som planeten står inför. Vad står i centrum för aktuella debatter om det mänskliga idag? Vilka politiska föreställninar har möjliggjort den våg av främlingsfientlig och neokolonialt avhumanisering som vi ser idag? Hur kan konsten bidra till att förändra den politiska föreställningsförmågan? Och vad är konstarternas svar på det som kan kallas en kris för det mänskliga?

Konferensen riktar sig särskilt till konstnärer och forskare inom olika konstformer. Språket kommer att vara engelska. Hjälp oss gärna att sprida info till dem som du vill träffa på konferensen!

När: 13-15 november, 2019
Var: Göteborgs universitet, Konstnärliga fakulteten
Kostnad: 1500 sek (300 sek för frilansare/ej anställda)
Anmälan: Öppnar 26 april på den här hemsidan

Mer info och kontakt

Mer om konferensen och årets tema på PARSE hemsida.

Kontakt: Rose Borthwick, koordinator Konstnärliga fakulteten
parse@konst.gu.se

Om PARSE

Platform for Artistic Research Sweden, PARSE, är en plattform som Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet driver för att främja internationellt samarbete och dialog mellan forskare, och för publicering av konstnärlig forskning. Gå till PARSE webbplats.

AV:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hdk.gu.se/aktuellt/n//save-the-date-for-parse-konferensen-13-15-november.cid1623487
Utskriftsdatum: 2020-01-26