River of Light: Ljuståg genom Göteborg

Nyhet: 2018-02-12

Foto: Barthélémy Garcia

- River of Light lyckas samla många människor i olika åldrar och med olika bakgrunder kring en viktig fråga, säger Alexander Goldmann, kulturpedagog på Hisingens Kulturskola.

River of Light uppmärksammar barns rättigheter och är en mötesplats för ensamkommande barn, ungdomar, familjer och konstintresserade i Göteborg. I fokus står de dagliga workshoparna, som leds av lokala konstnärer där varje deltagare skapar en lykta som ska användas i ljuståget den 20 februari.

Gör din egen lykta!
Under sportlovsveckan, till och med söndagen den 18 februari, håller River of Light i workshops dagligen kl.10.00–17.00 i Konstbiblioteket på på HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6-8. Inga förkunskaper krävs, allt material finns på plats och är kostnadsfria. Särskilt välkommen är du som är mellan 10–19 år men hela familjen är hjärtligt välkommen!

Foto: Behjat Omer Abdulla

Ljuståg genom Göteborg den 20 feb
16.30 Samling på HDK, Kristinelundsgatan 6–8 för att tända lyktorna.

17.00–18.15 Tåget går från Götaplatsen till Göteborgsoperan via Avenyn.

18:30 Soppa och bröd samt fest för dem som bär en lykta.

Kontaktpersoner för River of Light:
Behjat Omer Abdulla, konstnärlig ledare: riveroflight20@gmail.com, +46(0)72-021 51 31
Denise Langridge Mellion, projektledare: riveroflight20@gmail.com +46(0)73-892 09 02

AV och PÅ – dansworkshop med ljus och skugga

Under sportlovsveckan anordnas även dansworkshops med temat ljus och skugga med anledning av utställningen Daylight and Objects sista vecka. Bakom utställningen står ljus- och möbeldesignern Daniel Rybakken, som tilldelades 2017-års Torsten och Wanja Söderbergs pris, om 1 miljon svenska kronor. Som en del avslutningen för utställningen utforskar danskompaniet Spinn hur ljuset känns i kroppen under parollen "Dunkla och bländande ljus, skuggor, färger och glitter tar oss vidare på olika rörelseäventyr." Fri entré, anmälan behövs ej, välkomna!

När: 14 feb kl. 10.00-10.30 och 12.00-12.30, 15 feb kl. 12.00-12.30 och 15.00-15.30.
Plats: HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6-8, Stora hörsalen.
Från: 5-12 år men alla är välkomna.

AV:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12