OPEN WEEK - Gothenburg Design Festival, 20-26 november 2017

Nyhet: 2017-11-20

Välkommen till OPEN WEEK - Göteborg Designfestival 2017. HDK - Högskolan för design och konsthantverk bjuder in alla till att utforska nya idéer om lärande, arbete och social jämlikhet. Programmet är skapat av studenter, alumner och personal i samarbete med kulturinstitutioner, partners och lokala och internationella utövare. Genom över nittio utställningar, event, workshops och samtal uppmuntrar Open Week förmågan att se, tänka, skapa och reflektera.

Open Week består av åtta plattformar belägna på mötesplatser och institutioner runtom i staden och angränsade områden. Varje plattform belyser olika aspekter av ”öppenhet”:

OW Journal – En publiceringsplattform och virtuellt utställningsrum
• OW BAMA – En utställning som visualiserar ett ekosystem av kunskaper. Utgångspunkt är HDK:s designstudenters examensprojekt 2017.
• OW YOUTH/CHILDREN – Ett program där du aldrig är för gammalt för att leka
• OW DISPLAYS – En samling utställningar om att curatera utbildning, lärande och utövande
• NIGHT SCHOOL HDK – En öppen läroplats som vänder ut och in på universitetet
• OPEN STUDIO – Ett nätverk av öppna designstudios som avslöjar hur samtida praktik fungerar
• ÖPPET HUS – En dag som ger alla svar som du kanhända ha om HDK. Samtidig med öppet hus på Akademin Valand.
• SPÄTI – En after-work plattform där samtalsämnen och människor möts.

Onkar Kular, Professor in Design Interventions at HDK & Curatorial Lead of Open week:

– Göteborg Designfestival är ett tillfälle att synliggöra viktiga frågor som diskuteras inom Göteborgs kreativa och akademiska miljöer. Genom sina olika plattformar vill Open Week utgöra en designfestival som kan organisera, diskutera, pröva, stödja och samtidigt agera inom lokala, nationella och internationella forum.

FESTIVALPLATSER OCH PARTNERS INKLUDERAR
Röhsska museet, Stadsbiblioteket, Riksarkivet, Blå Stället, Sjumilaskolan I Biskopsgården, Göteborg & Co, Svensk Form, ADA, Art Inside Out, universitetets huvudbyggnad & Humanistiska biblioteket (Göteborgs universitet), Viktors Kaffe, Chalmers, Göteborgs stadsmuseum, Sahlgrenska sjukhuset, Iaspis, Festival of Light med flera

AV:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22