OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Lou Yongqi ny ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Nyhet: 2019-08-12

Foto: Tongji University

HDK:s gästprofessor Lou Yonqi, som också är dekan på Tongji University i Kina, har nyligen valts in som utländsk ledamot till Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Lou Yongqi arbetar med att utveckla utbildning och forskning inom områdena hållbar design och social innovation. Lou Yongqi är en pionjär inom området designdriven innovation, ett område som kopplar samman design, teknologi, näringsliv och offentlig sektor.

IVA:s uppdrag och ambition är att bidra till samhällets utveckling med kunskap och förnuft samt sakliga och rationella resonemang. IVA samlar framstående ingenjörer, ekonomer, forskare och entreprenörer samt ledare inom näringsliv och offentlig sektor som delar med sig av intellektuellt kapital, och vars engagemang vilar på erfarenhet och kompetens.

AV:

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20