Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lina Wilckens är årets Michael Treschow-stipendiat

Nyhet: 2017-12-15

Lina Wilckens, masterstudent i Business & Design tilldelas årets Michael Treschow-stipendium om 100 000 kronor. Stipendiet delas ut av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, till en student som visat på djärvhet och lust i sitt arbete.

”Lina Wilckens tilldelas årets Michael Treschow-stipendium för sitt modiga och samhällskritiska förhållningssätt till design. Hon visar på en enorm drivkraft och beslutsamhet som lyser igenom i alla hennes arbeten och många engagemang. ” (del av juryns motivering)

Genom att kritiskt granska, utveckla metoder för att utforska sammanhang och skapa fritt vill Lina Wilckens ta fram innovativa lösningar som är hållbara för människor, samhällen och planeten.

– Det är fantastiskt att få Michael Treschow-stipendiet och jag kunde knappt tro det när jag fick samtalet, säger Lina Wilckens i ett pressmeddelande från SVID. Stipendiet öppnar upp för många nya möjligheter; det gör att jag fullständigt kan fokusera på mina studier och får chans att genomföra projekt som tidigare endast var idéer. Det är även en stor uppmuntran till att fortsätta utvecklas som designer och att forska och arbeta kritiskt kring större frågor i samhället. Jag hoppas kunna bidra till både aktuella och framtida ämnen! säger Lina Wilckens.

Stipendiet delas ut till en student som visar på djärvhet, nydanande, socialt engagemang och hållbarhet och inom alla kategorier får Lina högsta betyg av juryn.

Lina kom till Sverige för fem år sedan för att lära sig svenska och studera design. Efter ett förberedande år på Nyckelviksskolan, kandidatexamen i industridesign på Konstfack och en utbytestermin på Glasgow School of Art går hon nu på masterprogrammet med inriktning mot Business & Design på HDK.

Läs mer om stipendiatet på www.svid.se/mtstipendiet

Foto: Lounge chair un{common} av Lina Wilckens. Fotograf: Linus Fridén
 

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?