Lekfull normkritik och nyfiket utforskande på Möbelmässan

Nyhet: 2018-01-30

Lekfullt ifrågasättande av normer och nyfiket utforskande av stadsmiljön präglar HDK:s två montrar på Möbelmässan i Stockholm, som pågår 6–10 februari.

I utställningen Playing by the rules? utmanas betraktaren att tänka om och att tänka större. Givna regler och normer ställs på ända genom studenternas lekfulla ifrågasättande. Och större frågor väcks. Fotograf: Johan Werner AvbySom i Sofia Florells balanserande bord Dine Toget(t)her(e) - Dine together, to get there som kräver samarbete och tålamod för att bordet ska hamna i balans och ge lika utrymme till båda sidor.

I Head Space har Elin Werner skapat en kudde som även kan användas som skydd mot omvärldens stress och krav.
Fotograf: Johan Werner Avby– Jag ville skapa ett objekt som hjälper när allt bara är kaos, ett utrymme för att kommunicera känslor på ett ickeverbalt sätt, säger Elin Werner. Head Space hjälper att skapa lugn och trygghet i situationer då vi är fyllda av nervositet, oro och stress.

I utställningen HAMN har studenter i möbeldesign inriktning trä fokuserat på Frihamnen i Göteborg, ett område som är under stark utveckling. Med utgångspunkt i platsens historia och kulturarv utforskar studenterna vad det är som binder oss till en offentlig plats. Frihamnens dolda värden har lyfts fram och fått fysisk form i studenternas projekt.
Fotograf: Richard CollierI Souls of Frihamnen har Richard Collier inspirerats av hamnens industriella armaturer och skapat varelser som befolkar området.
– Jag ville utforska en alternativ historieberättelse och valde att fokusera på olika uttryck som symboliserar ”familjen” och på så sätt spegla den grupp människor som snart kommer att befolka Frihamnen, säger Richard Collier, student i möbeldesign inriktning trä.

Playing By the Rules? är en samlingsutställning med studenter i design och smyckekonst på HDK. Utställningen visas i monter C20:27, med officiell invigning 6 februari kl. 15-16.
HAMN är en utställning med studenter i möbeldesign inriktning trä på HDK vid Steneby. HAMN visas i monter C19:47, med officiell invigning 6 februari kl. 14-15.

MER BILDER INFORMATION:
Playing By the Rules: www.hdk.gu.se/playingbytherules
HAMN: www.hdk.gu.se/hamn

OM STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR
stockholmfurniturelightfair.se

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20