Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Julmarknad på HDK 8-10 december

Nyhet: 2017-12-04

8–10 december bjuder studenterna vid Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet in till sin årliga julmarknad. Närmare 100 studenter säljer egentillverkade och unika konst- och designföremål i HDK-huset på Kristinelundsgatan 6–8 i Göteborg.

Här finns bland annat saltgubbar och björkmuggar i keramik (av Ania Pauser och Malou Larsson) och grafiskt stiliserade hälsningsfraser på mandarin (av Yi-Hwa Chen och Ting Hsuan Chang). Affischer med bröst och kvinnotigrar (av Klara Miranda Silvemark och Frida Clerhage) och en tankeväckande sammanställning hur lång tid det tar för våra avfallsprodukter att brytas ner (av Maj Risholm).

Ania Pauser

Klicka på bilden för bildspel.

Sara Kallioinen LundgrenMalou Larsson

Frida ClerhageKlara Miranda Silvemark

Karolina BergYi-Hwa Chen & Ting Hsuan ChangCharlotte GunnarssonKarin BorgHwa Chen & Ting Hsuan ChangChin Yun WangMicaela LohmanMed årets visuella identitet och kommunikation på somaliska och arabiska hoppas studenterna att fler ska bli nyfikna på julmarknaden på HDK.
– Estetiken utgörs av ”byggstenar” som formar ett mönster, ett mönster som också blir en metafor för HDK:s studenters och vårt samhälles färgsprakande olikheter, säger Charlotte Harbäck student i design årskurs 3 och en av de ansvariga bakom marknaden.

Julmarknad på HDK arrangeras av Konstkåren (studentkåren) i samarbete med HDK.

Varmt välkommen!


ÖPPETTIDER
Fredag 8 december kl 16-19
Lördag 9 december kl 11-17
Söndag 10 december kl 11-17

PLATS
Högskolan för design och konsthantverk
Kristinelundsgatan 6–8
411 37 Göteborg
Spårvagnshållplats: Valand

Betalning på marknaden sker främst med kontanter och swish. Fika finns även att köpa.
 

AV:
0701-463 996

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?