Har vi råd att göra barnböcker?

Tid: 2019-11-13 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Fler barnböcker än någonsin ges ut idag och förlagsavtalen är väldigt olika. Nettoroyalty, vinstdelning, engångsarvode - vad blir resultatet?

Föreläsare: Anna Bengtsson är bilderboksillustratör och författare och numera även Svenska Tecknares externa rådgivare i frågor om barnboksekonomi.

On the Collective and the Editorial

Tid: 2019-11-20 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Patricia Reed (b. Ottawa, Canada) obtained her BFA from Concordia University, Montreal, and an MA in communications from the European Graduate School, Switzerland.

Föreläsare: Patricia Reed

25%-seminarium: Gustav Thane, konsthantverk

Tid: 2019-11-22 kl 10:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Spatial Drawing - Spatial Drawings

Tid: 2019-11-27 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

The lecture will be looking at a cross section of ceramic artist Martin Bodilsen Kaldahl's works to establish an understanding of the artistic development over the last 15 years. The non-narrative, abstract character of the works appears a constant, but the processual approach has undergone great changes in the period, not least through the use of digital media as a means to challenging his perceptions of formal possibilities.

Föreläsare: Martin Bodilsen Kaldahl is a ceramic artist, curator and teacher living and working in Copenhagen, Denmark. He is associate professor since 2009 of Ceramic Design at SuperFormLab at KADK, The Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Architecture, Design and Conservation. In 2011 he initiated the exhibition platform, Copenhagen Ceramics with Danish artist colleagues, Bente Skjöttgaard and Steen Ipsen. For three years they ran a gallery in Copenhagen from 2012-2014 CC, curating 27 exhibitions. Since 2014 they operate as independent organizers and currently, they are the curators behind the international exhibition Ceramic Momentum - Staging the Object at CLAY Ceramics Museum Denmark). Upcoming exhibitions: Parcours Ceramiques, Geneve, 2019 (w. Taste Contemporary Gallery); Art Geneve, 2020 (solopresentation with Taste Contemporary Gallery, Geneve).

Removing a Band-Aid - On collections and the sense of touch

Tid: 2019-12-04 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning

The visual artist Conny Karlsson Lundgren has over time approached hazy memories of intimacy, desire and yearning, both his own and borrowed experiences in his body of work. What the collection of projects presented share is that they retrace memory images, identity processes, senses and sensations, while navigating bodily experiences through choreography and voice(-s).

Föreläsare: Conny Karlsson Lundgren

Sida 3 av 4