Kalendarium

Disputation: Vems hand är det som gör? En systertext om konst/hantverk, klass, feminism och om viljan att ta strid.

Tid: 2019-02-15 kl 13:00
Plats: Konstfack, - LM Ericssons väg 14, 126 26 Stockholm

Evenemangstyp: Disputation

Disputation, Frida Hållander, doktorand i konsthantverk. Frida Hållander är samverkansdoktorand mellan HDK och Konstfack.

Anja Bache - Art as a tool

Tid: 2019-02-20 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Vid föreläsningen på HDK kommer Anja Bache visa hur konstverk på offentliga platser kan vara ett verktyg för att undersöka och orientera sig, samt prata om ny keramikteknik som hon har konstruerat för storskaliga fasader. Vi kommer att besöka Peking i Kina, New York i USA och Köpenhamn i Danmark, bland annat.

Föreläsare: Anja Bache

Where does it come from and how?

Tid: 2019-03-06 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Hanne Friis studied painting and sculpture at Trondheim Academy of Fine Art (1992-96) but is best known today for her sculptural textiles. In the lecture she will describe how her artistic work continually develops in a more craft oriented direction and tell us about the underlying processes on which her artistic practice is based.

Föreläsare: Hanne Friis

CLINKProject: Collaboration - Intervention - Exhibition

Tid: 2019-03-20 kl 15:00

Evenemangstyp: Föreläsning

This presentation will report on a New Zealand collaborative jewellery initiative established in 2014 by Hungry Creek Art & Craft School in Auckland and the Dunedin School of Art at Te Kura Matatini ki Otago / Otago Polytechnic.

Föreläsare: Johanna Zellmer

Sida 2 av 2