Feathers - HDK på Världskulturmuseet

Tid: 2018-05-08

Evenemangstyp: Utställning

Utställning som pågår fram till 19 augusti 2018. Under hösten 2017 har studenter arbetat med att göra konstnärliga tolkningar av en fjäderkrona från Karajá i Brasilien. Studenterna kommer från utbildningarna textil-keramik- och smyckekonst på HDK.

Forum för normkritisk forskning

Tid: 2018-08-16 kl 08:30

Evenemangstyp: Aktivitet

Euro Pride är ett årligt återkommande internationellt arrangemang som lockar besökare från hela Europa. EuroPride är Europas största hbtq-arrangemang och i år startar festivalen i Stockholm och fortsätter sedan i Göteborg. I Göteborg arrangeras EuroPride av West Pride och pågår den 14 augusti - 19 augusti.

FORUM FÖR NORMKRITISK FORSKNING: Unpacking priviligies

Tid: 2018-08-16 kl 10:30
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Workshop

16 augusti arrangeras Forum för normkritisk forskning. Forumet är ett populärvetenskapligt evenemang med föreläsningar, panelsamtal och workshops där fokus ligger på HBTQ- och normkritisk forskning. HDK medverkar i programmet med bland annat Hanna af Ekström och Mattias Gunnarsson.

Föreläsare: Workshopledare: Hanna af Ekström doktorand i Normkritisk design med fokus på funktionalitet och Mattias Gunnarsson Lektor i Design, HDK - Högskolan för design och konsthantverk

FORUM FÖR NORMKRITISK FORSKNING: Body Acts Queer

Tid: 2018-08-16 kl 15:15
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

16 augusti arrangeras Forum för normkritisk forskning. Forumet är ett populärvetenskapligt evenemang med föreläsningar, panelsamtal och workshops där fokus ligger på HBTQ- och normkritisk forskning. HDK medverkar i programmet med bland annat Maja Gunn.

Föreläsare: Maja Gunn är professor på HDK, fil dr i design.

Gothenburg Design Festival

Tid: 2018-10-22 kl 08:00

Evenemangstyp: Öppet hus

Gothenburg Design Festival är en kunskapsfestival som tar ställning för design som förändringsagent i skapandet av en socialt hållbar framtid.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22