Bildberättande och konsten att läsa bilder

Tid: 2018-09-27 kl 14:00
Plats: Svenska mässan, Göteborg

Evenemangstyp: Seminarium

Läsrörelsen startar projektet BILDBERÄTTANDE och konsten att läsa bilder på årets bokmässa, där satsningen inom temat Bild är den centrala delen med en scen i A-hallen på Bokmässan.

Föreläsare: Stina Wirsén, utbildad på Konstfack i Stockholm, verksam som tidningstecknare med fokus på porträtt, mode och idéillustration för främst DN Kultur under snart 30 år och barnboksskapare, Kalle Boman, filmproducent och fd professor i filmisk gestaltning i Göteborg som bland annat tillsammans med Roy Andersson producerade utställningen Sverige och Förintelsen på uppdrag av Forum för levande historia, Tarja Karlsson Häikiö, docent i visuell och materiell kultur med inriktning mot bild och verksam som lärarutbildare vid HDK i Göteborg, samt Sara Lundberg, illustratör och författare med utbildning i teater och konst i USA, på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Bli studentmedarbetare på HDK!

Tid: 2018-10-03 kl 00:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Aktivitet

Du kommer bland annat att jobba våra utställningar och Gothenburg Design Week. Sök senast 3 oktober.

Celio Braga - BURSTING WITH EMOTION

Tid: 2018-10-03 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen 338

Evenemangstyp: Föreläsning

Celio's lecture will be a collage of images documenting works made between the years 2000 and 2018 in combination with fragments of text and 03 fragments of videos. All the images, fragments of text and videos poses existential questions in relation to the fragility of the human body, to creation and to the passing of time. He will reflect on topics expressing the tension between life, love, eroticism, illness, suffering, loss and death through the explorations of several materials that I have been using over the years and the use of techniques which involves time, repetition, obsession and transformation.

Föreläsare: Celio Braga

Öppet hus lärarutbildningar

Tid: 2018-10-08 kl 16:00
Plats: Pedagogen - B-huset, Läroverksgatan 15

Evenemangstyp: Öppet hus

Öppet hus med information om de olika lärarprogrammen.

Föreläsare: Studievägledare samt studenter som läser olika lärarutbildningar.

Art and Migration Reading group 2

Tid: 2018-10-11 kl 14:00
Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50 - X-library

Evenemangstyp: Seminarium

Välkommen till höstens andra träff med Art and Migration Reading Group. Ta del av och diskutera aktuell forskning. Träffen hålls på engelska.

Sida 1 av 3

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-11