Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

Norm Form, 10 okt-11 feb

Tid: 2017-10-06
Plats: ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Evenemangstyp: Utställning

Norm Form är en utställning om design som sätter sig på tvären och utmanar det som anses vara normalt. Bland andra medverkar Maja Gunn, professor i konsthantverk med inriktning textil och Hanna af Ekström, doktorand design.

LOVE ACTUALLY - en kärleksförklaring, 7 okt-7 jan

Tid: 2017-10-07
Plats: Keramiskt center, Gärdesgatan 4B, Höganäs

Evenemangstyp: Utställning

LOVE ACTUALLY - en kärleksförklaring är en utställning med arbeten utförda av tjugofyra keramikkonstnärer, studenter och lärare med anknytning till HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Maja Gunn: PLAY, 11 nov-22 apr

Tid: 2017-11-11
Plats: Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Evenemangstyp: Utställning

Maja Gunn, professor i konsthantverk med inriktning textil vid HDK. I hennes arbete utforskas genus och queeridentitet i relation till kläder och textil. Utställningen PLAY visar ett urval av hennes konst- och designprojekt i form av experimentella plagg, textila verk och platsspecifika installationer.

Mia E Göransson: Finns i sjön - funderingar kring det egna konstnärskapet

Tid: 2017-12-12 kl 17:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning

Efter att ha arbetat som professor i keramikkonst vid HDK - Högskolan för design och konsthantverk i drygt sex år avslutar Mia E Göransson sin tjänst vid årsskiftet. Under föreläsningen kommer hon att prata om tankar och erfarenheter kring konstnärskapet och de gestaltningar och projekt de resulterat i.

Föreläsare: Mia E Göransson

Kamerans fotografiska blick i förskolan: Att om-rikta blicken.

Tid: 2017-12-15 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

Lena O Magnussons föreläsning utgår från avhandlingen Treåringar, kameror och förskola - en serie diffraktiva rörelser. Utifrån den kommer hon att diskutera och presentera resultat från studien och ett antal förutsättningar för den. Studien handlar om förskola, kameror och treåringar och därmed också om fotografi som estetisk uttrycksform.

Föreläsare: Lena O Magnusson


Sida 1 av 2 

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?