Bilden - en normkritisk kommunikation bortom ord

Tid: 2019-10-16 kl 14:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning

På vilka sätt kan bildämnet stärka elevers identitet och normkritiska medvetenhet? Bildlärarna Caroline Söderblom Jarefjäll och Anna Maria Lindberg föreläser om deras erfarenheter gällande bildämnet och normkritik, #metoo och kommunikation.

Föreläsare: Caroline Söderblom Jarefjäll och Anna Maria Lindberg

The accomplice

Tid: 2019-10-23 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning

Boy Vereecken runs an international, independent, Brussels-based office for editorial design and Art Direction, founded in 2010. Focusing on printed matter and site-specific installations, and describing his methodology as "As Found" bringing a vital flexibility to today's visual identity language.

Föreläsare: Boy Vereecken

David Carroll om Cambridge Analytica skandalen och användandet av personuppgifter

Tid: 2019-10-25 kl 16:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - CG-salen

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: David Carroll, associate professor of media design at Parsons School of Design

Slutseminarium: Annelies Vaneycken, Designing for and with ambiguity

Tid: 2019-10-28 kl 09:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Rum 305

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Kulturskolepedagogdagen 2019

Tid: 2019-10-29 kl 09:30
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Högskolan för scen och musik, HDK - Högskolan för konsthantverk och design och Akademin Valand

Evenemangstyp: Konferens

Välkommen till Kulturskolepedagogdagen den 29 oktober! Här samlas kulturskolepedagoger från hela landet för ämnesfördjupande fortbildning, nyheter inom pedagogisk forskning och erfarenhetsutbyte.

Sida 1 av 4

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-11