Norm Form, 10 okt-11 feb

Tid: 2017-10-06
Plats: ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Evenemangstyp: Utställning

Norm Form är en utställning om design som sätter sig på tvären och utmanar det som anses vara normalt. Bland andra medverkar Maja Gunn, professor i konsthantverk med inriktning textil och Hanna af Ekström, doktorand design.

LOVE ACTUALLY - en kärleksförklaring, 7 okt-7 jan

Tid: 2017-10-07
Plats: Keramiskt center, Gärdesgatan 4B, Höganäs

Evenemangstyp: Utställning

LOVE ACTUALLY - en kärleksförklaring är en utställning med arbeten utförda av tjugofyra keramikkonstnärer, studenter och lärare med anknytning till HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Maja Gunn: PLAY, 11 nov-22 apr

Tid: 2017-11-11
Plats: Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Evenemangstyp: Utställning

Maja Gunn, professor i konsthantverk med inriktning textil vid HDK. I hennes arbete utforskas genus och queeridentitet i relation till kläder och textil. Utställningen PLAY visar ett urval av hennes konst- och designprojekt i form av experimentella plagg, textila verk och platsspecifika installationer.

Kamerans fotografiska blick i förskolan: Att om-rikta blicken.

Tid: 2017-12-15 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

Lena O Magnussons föreläsning utgår från avhandlingen Treåringar, kameror och förskola - en serie diffraktiva rörelser. Utifrån den kommer hon att diskutera och presentera resultat från studien och ett antal förutsättningar för den. Studien handlar om förskola, kameror och treåringar och därmed också om fotografi som estetisk uttrycksform.

Föreläsare: Lena O Magnusson

Jonas Rooth: Glas, 16 dec-13 jan

Tid: 2017-12-16
Plats: Nässjö konsthall, Mariagatan 2, Nässjö

Evenemangstyp: Utställning

Jonas Rooth är glaskonstnär och enhetschef för konsthantverk på HDK - Högskolan för design och konsthantverk. Han har en bred bakgrund och hans verk är inspirerade av naturens förmåga att kunna vara både vacker och hotfull på samma gång.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22