DÄR INGEN SKA BO. En utställning om Östra Nordstans historia

Tid: 2019-01-11 kl 18:00
Plats: Landsarkivet/Riksarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

11 arkivanvändare och designstudenter från HDK har tillsammans skapat utställningen "Där ingen ska bo", som visas på Landsarkivet 11 januari till 9 april, 2019. Vernissage 11 januari, kl 18-21.

Öppet Hus på Steneby

Tid: 2019-01-25 kl 10:00

Evenemangstyp: Öppet hus

Välkomna alla nyfikna, framtida studenter, lärare och studie- och yrkesvägledare. Här finns kandidatprogrammen Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning Trä samt Textil - Kropp - Rum samt masterprogrammet Applied Arts and Design.

Nyanlända elevers lärande genom multimodaliteter i slöjdundervisning

Tid: 2019-01-31 kl 10:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen 338

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Emma Gyllerfelts 25%-seminarium.

17 ögon på Bauhaus: kommentarer från HDK

Tid: 2019-02-02 kl 13:00

Evenemangstyp: Utställning

Våren 2019 uppmärksammar RIAN designmuseum i Falkenberg att BAUHAUS-skolan fyller 100 år.

In/Visible Women Designers/Craftspeople

Tid: 2019-02-06 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora Hörsalen 338

Evenemangstyp: Föreläsning

Ezra Shales teaches in the history of art department at the Massachusetts College of Art and Design. He is the author of two books, Made in Newark (Rutgers University Press, 2010), which explores craft as an anchor of regional identity in progressive-era New Jersey, and The Shape of Craft (Reaktion, 2017), which has prompted a reviewer to identify him as a philosopher of the factory floor. He also works as a freelance curator and has published numerous articles and essays that tend to focus on the productive confusion that lies at the intersection of design, craft, and art. Currently, Shales is writing a manuscript on basketry as an index of our ecological outlook and of our paradoxical sense of commitments to cultural preservation and heritage. He is also preparing new editions of of David Pye's seminal books The Nature of Design (1964) and The Nature and Art of Workmanship (1968). Shales has a Ph.D. from the Bard Graduate Center and an M.F.A. from Hunter College.

Föreläsare: Ezra Shales

Sida 1 av 2