Parafras - Art Nouveau

Tid: 2019-11-13
Plats: Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

Inom ramen för kursen "Parafras - objekt, begrepp och externa samarbetspartners" har studenter från de konstnärliga kandidatprogrammen i textil-, keramik- och smyckekonst från HDK utforskat stilepoken Art Nouveau på Göteborgs konstmuseum. Som en del av kursen visas resultatet i en pop-up utställning på Göteborgs konstmuseum i tre salar på våning fem under tre veckor.

Textil arkitektur

Tid: 2019-11-13

Evenemangstyp: Utställning

I utställningen Textil arkitektur på Form Design Center visar forskargruppen bakom projektet sitt samarbete med att designa externa, textila moduler för att förbättra ljudlandskapet i stadens rum.

Föreläsare: Deltagande forskare Kristina Fridh: arkitekt, tekn. dr, forskare, Högskolan för design och konsthantverk (projektledare). Margareta Zetterblom: textildesigner, fil. dr, forskare och universitetslektor, Textilhögskolan, Högskolan i Borås. Paula Femenías: arkitekt, docent och forskare, Byggnadsdesign, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Chalmers tekniska högskola.

Julmarknad på HDK

Tid: 2019-12-06 kl 16:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Socialt

Julmarknad på HDK är julmarknaden för dig som är nyfiken på morgondagens konstnärer, designers och konsthantverkare. Och för dig som letar efter unika närproducerade julklappar.

INSTÄLLT: 50% seminarium: Angeliki Dimaki Adolfsen, design

Tid: 2019-12-10 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora hörsalen

Evenemangstyp: Halvtidsseminarium

Children Play. A design inquiry into the spatial temporal aspects of children's play on the borders of Europe.

50% seminarium: Hanna af Ekström, design

Tid: 2019-12-11 kl 13:00

Evenemangstyp: Halvtidsseminarium

Den här avhandlingen vilar på en konstnärlig grund där det teoretiska ramverket utgår från crip fenomenologi. Empativerktyg som används inom en designprocess riskerar att reproducera negativa fördomar och normer gällande normbrytande funktionalitet.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-09-11