Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anja Bache - Art as a tool

Föreläsning

Vid föreläsningen på HDK kommer Anja Bache visa hur konstverk på offentliga platser kan vara ett verktyg för att undersöka och orientera sig, samt prata om ny keramikteknik som hon har konstruerat för storskaliga fasader. Vi kommer att besöka Peking i Kina, New York i USA och Köpenhamn i Danmark, bland annat.

OBS! Föreläsningen är framflyttad från 28 november till 20 februari.

Anja Margrethe Bache är en dansk installationskonstnär med särskild inriktning på keramiska installationer. Hon har en filosofie doktorsexamen från Konsthögskolan, Konsthögskolan, PhD, i arkitektur och är även civilingenjör. Hennes konstverk, forskning och design är en kombination av dessa färdigheter.

Anja är adjungerad professor i keramikkonst på HDK, hon har tidigare varit på Alfred University, New York State College of Ceramic Art, vid Oslo National Academy of Fine Arts som professor i keramikkonst och hantverk samt docent vid Danmarks Tekniska Universitet vid byggnadssektionen Design.

Föreläsningen sänds också live i samlingssalen på Steneby, Dals Långed.

Föreläsare: Anja Bache

Datum: 2019-02-20

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Konst

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Stora Hörsalen 338

Evenemangslänk: Läs mer om Anja Bache - Art as a tool

Kontaktperson: Katarina Andersson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?