Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utställningsarbete från tre perspektiv

Föreläsning

Hur kan man vara relevant idag, respektfull inför det förflutna och samtidigt förbli aktuell för en framtida publik? Hör tre olika röster berätta och resonera kring den komplexa processen i ett utställningsarbete.

Vilka frågor om artefakter, sociala vanor och berättelser är viktiga för en kurator att ta med i arbetet inför en utställning? Målet är ofta att skapa igenkänning i nuet, visa respekt för det förflutna och samtidigt förbli relevant i framtiden.

I den här föreläsningen presenteras tre olika perspektiv och reflektioner om den komplicerade balansen i skapandet av en utställning.

OBS! Föreläsningen hålls på engelska.

MEDVERKANDE:
Nina Due, museichef för Röhsska museet. Nina Due har tidigare varit utställningschef för Design Museum i London och intendent på Victoria and Albert Museum.

Ezra Shales undervisar på Massachusetts College of Art and Design och har bland annat givit ut The Shape of Craft där en kritiker identifierade honom som en "filosof på fabriksgolvet".

Jessica Hemmings är professor i hantverk och är vice prefekt för forskning vid HDK, även hon med ett flertal publikationer bakom sig så som In the Loop: Knitting Now och The Textile Reader.

Datum: 2019-06-12

Tid: 16:00 - 17:30

Kategorier: Konst

Plats: Röhsska museet

Kontaktperson: Jessica Hemmings

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2019-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hdk.gu.se/aktuellt/e/?eventId=70136921367
Utskriftsdatum: 2020-01-26