Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slutseminarium: Helena Kraff, doktorand i design

Doktorandseminarium

Helena Kraffs avhandling Exploring the pitfalls of participation: abstractions and inequalities bygger på en kritisk reflektion av deltagande design (participatory design).

Syftet är att utforska hur, när och varför aktiviteter och beslut i deltagande processer strider mot principerna att processen ska vara demokratisk, bygga på en gemensam kunskapsproduktion och partnerskap mellan deltagare och designer. Erfarenheten att vara involverad som en svensk forskare i ett deltagande designprojekt i Kenya och en kritisk reflektion av denna erfarenhet, utgör grunden i avhandlingen. Syftet är att bidra med metodutveckling och vägledning för hur designers kan arbeta för processer som uppfyller de grundläggande principerna bakom deltagande design.

Titel: Exploring the pitfalls of participation: abstractions and inequalities
Opponent: Professor Stefan Holmlid, Linköpings universitet

Språk: engelska

Avhandlingen kommer att kunna laddas ned från GUL (för anställda vid Göteborgs universitet) två veckor innan seminariet. Kontakta Helena.Kraff@hdk.gu.se om du vill ha texten skickad till dig.

Datum: 2017-12-08

Tid: 08:30 - 11:30

Kategorier: Konst- och bildvetenskap, Konst

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Kontaktperson: Helena Kraff

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hdk.gu.se/aktuellt/e/?eventId=70136584218
Utskriftsdatum: 2017-12-14