Bildberättande och konsten att läsa bilder

Seminarium

Läsrörelsen startar projektet BILDBERÄTTANDE och konsten att läsa bilder på årets bokmässa, där satsningen inom temat Bild är den centrala delen med en scen i A-hallen på Bokmässan.

Idén är att ur ett pedagogiskt, analytiskt och konstnärligt perspektiv komma fram till hur man lär sig läsa bilder, både historiskt och i nutid. Projektet fortsätter under 2019 i regioner runt om i landet. Moderator: Per Strömbäck, författare och talesperson för Dataspelsbranschen.

Föreläsare: Stina Wirsén, utbildad på Konstfack i Stockholm, verksam som tidningstecknare med fokus på porträtt, mode och idéillustration för främst DN Kultur under snart 30 år och barnboksskapare, Kalle Boman, filmproducent och fd professor i filmisk gestaltning i Göteborg som bland annat tillsammans med Roy Andersson producerade utställningen Sverige och Förintelsen på uppdrag av Forum för levande historia, Tarja Karlsson Häikiö, docent i visuell och materiell kultur med inriktning mot bild och verksam som lärarutbildare vid HDK i Göteborg, samt Sara Lundberg, illustratör och författare med utbildning i teater och konst i USA, på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Datum: 2018-09-27

Kategorier: Konst- och bildvetenskap