Föreläsning med Clare Twomey - del av HDK:s examensutställning

Öppen föreläsning med Clare Twomey, konstnär, forskare och curator.
Föreläsningen ges på engelska.

Välkommen på en öppen föreläsning och mingel med brittiska konstnären Clare Twomey, inom ramen för HDK:s examensutställning i Frihamnen.

Clare Twomey är konstnär, forskare och curator. Hennes arbeten relaterar till lera om än ofta på ett kritiskt avstånd. Hennes verk, som ofta är platsspecifika installationer, tar upp teman som serieproduktion, kortvarighet och performancekonstens förutsättningar.

Hon är särskilt intresserad av de affektiva relationerna som binder samman människor och saker, och hur objekt kan möjliggöra en dialog med åskådare.

Clare Twomey är Lead Artist för projektet Tate Exchange 2018 vid Tate Modern.

Anmälan krävs. Lättare mingelmat kommer att serveras.

Föreläsningen är en del av HDK:s pågående examensutställning i Frihamnen. Se mer om examensutställningen på https://hdkexamen.gu.se/

Föreläsare: PLATSSPECIFIKA UTSTÄLLNINGAR (senaste): 2018: Half in Shadow. Half in Light. - Welbeck Estate, UK. 2018: Vase: Silkeborg - Asger Jorn Museum, Denmark. 2017: FACTORY: the seen and the unseen. Tate Modern, UK 2017: Made in China - Yale Center for British Art Yale, USA 2017: Wuthering Heights: a manuscript - Bronte Parsonage Museum, UK Mer om Clare Twomey: http://www.claretwomey.com/

Datum: 2018-05-22

Kategorier: Konst

Arrangör: HDK - Högskolan för design och konsthantverk

Plats: Frihamnen 11, Kajskjul 113

Sista anmälningsdag: 2018-05-21 kl. 21:00.

Kontaktperson: Carina Krantz

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12