Bildlärarnätverksträff: om finsk bildundervisning, nymaterialism och multimodalitet

Seminarium

Varje år arrangerar HDK en bildlärarnätverksträff. Föreläsare i år är professor Mira Kallio-Tavin från Aalto University som kommer att tala om finsk bildundervisning.

2018 års Bildlärarnätverksträff på HDK kommer att ägnas åt samtida finsk bildundervisning. Genom diskussioner hoppas vi kunna sätta denna i relation till svensk bildundervisning.
Vi tar också upp två aktuella begrepp; nymaterialism och multimodalitet och undersöker dessa genom workshops och samtal.

17.00 Mingel med kaffe/te och macka
17.45 INTRO
18.00 Föreläsning av Professor Mira Kallio-Tavin från Aalto University, Finland. "Samtida Finsk Bildlärarutbildning/Contemporary Visual Art Education in Finland" Föreläsningen kommer att vara på engelska.
18.30 - 18.45 Frågor och diskussion

Bensträckare

19.00 Workshops: Gående bord med nymaterialistisk och multimodal meny
20.30 - 21.00 Avslutande gemensamt samtal kring nymaterialism och multimodalitet i bildundervisning.

Vi bjuder på lättare snacks och dricka.

Välkomna!

Anmäl att ni kommer, senast 19 april, till:
kajsa.g.eriksson@hdk.gu.se

Datum: 2018-04-25