Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digital epistemologi: Om digitaliseringen som tankeform och dess förhållande till tidigmodern estetik

Föreläsning

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i det Jonas Ingvarsson kallar digital epistemologi. Grundtanken är att de digitala verktyg och uttryck vi omger oss med innebär ett radikalt skifte i hur vi uppfattar och hanterar den information vår omgivning består av.

Konsekvensen av detta borde vara att vi måste finna nya sätt att kommunicera vår kunskap om omvärlden, såväl den samtida som den historiska.

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

Föreläsare: Jonas Ingvarsson är docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs univeristet. Han undervisar och forskar inom områden som mediahistoria, posthumanism och redaktionell praktik. För närvarande håller han på att sammanställa en volym med essäer om olika aspekter av digital epistemologi, detta som ett led i det snart avslutade forskningsprojektet Representationer och omkonfigureringar av det digitala i svensk litteratur och konst 1950-2010 (RepRecDigit - tillsammans med Cecilia Lindhé, Jesper Olsson och Jakob Lien), vilket finansierats av Vetenskapsrådet.

Datum: 2018-04-06

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Konst- och bildvetenskap, Konst

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Stora Hörsalen

Kontaktperson: Olle Essvik

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?