Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jessica Hemmings: Mimicry

Föreläsning

"Mimicry" anspelar på imitation - att kopiera någon eller något och betyder ungefär skyddande likhet. Beteende är vanligt förekommande i djur- och växtriket, där en art på något sätt imiterar en annan arts utseende, genom adaptiv färgteckning, eller beteende. I föreläsningen besöker Jessica Hemmings, professor i konsthantverk vid HDK, gränslandet mellan beundran och plagiering.

När lär oss mimicry oss något och när är det en rip off? Hur kan vi skilja på uppsåt från olycka eller okunnighet? Finns det stunder när kopiering är berättigad - kanske för att en replik är allt som finns kvar? Exempel som diskuteras kommer att inkludera konstnärer som Meekyoung Shin, Barry X Ball, Shari Mendelson och Morehshin Allahyari.

Bild: Barry X Ball, Envy (2008-16). Image courtesy of the Powerhouse Museum/Museum of Applied Arts and Science (MAAS). Fotograf: Jayne Ion.

Språk: engelska

Föreläsare: Jessica Hemmings: Mimicry

Datum: 2017-12-06

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Konst- och bildvetenskap, Konst

Arrangör: HDK

Evenemangslänk: Läs mer om Jessica Hemmings: Mimicry

Kontaktperson: Katarina Andersson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?