Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slutseminarium: Helena Kraff, doktorand i design

Doktorandseminarium

Helena Kraffs avhandling Exploring the pitfalls of participation: abstractions and inequalities bygger på en kritisk reflektion av deltagande design (participatory design).

Syftet är att utforska hur, när och varför aktiviteter och beslut i deltagande processer strider mot principerna att processen ska vara demokratisk, bygga på en gemensam kunskapsproduktion och partnerskap mellan deltagare och designer. Erfarenheten att vara involverad som en svensk forskare i ett deltagande designprojekt i Kenya och en kritisk reflektion av denna erfarenhet, utgör grunden i avhandlingen. Syftet är att bidra med metodutveckling och vägledning för hur designers kan arbeta för processer som uppfyller de grundläggande principerna bakom deltagande design.

Titel: Exploring the pitfalls of participation: abstractions and inequalities
Opponent: Professor Stefan Holmlid, Linköpings universitet

Språk: engelska

Avhandlingen kommer att kunna laddas ned från GUL (för anställda vid Göteborgs universitet) två veckor innan seminariet. Kontakta Helena.Kraff@hdk.gu.se om du vill ha texten skickad till dig.

Datum: 2017-12-08

Tid: 08:30 - 11:30

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Kontaktperson: Helena Kraff

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?