Design, Sustainability and Future Circular Business Models?

Seminarium

It is urgent to change both industrial and consumer behavior if we want to achieve sustainable goals. Cars, fashion and interior belong to those industries whose business models are built on constant desires for new products and new designs.

THIS SEMINAR IS FULLY BOOKED.

While design has contributed to the model of obsolescence and the linear business model, can design instead reverse and contribute to the model of longevity and circular business models? With examples from these industries and regions a panel with practitioners and researchers discusses these difficult questions.

The seminar is free of charge, but you need to register, not later than 30 April to info@adasweden.se

THIS SEMINAR IS FULLY BOOKED.

Föreläsare: 14:30 Welcome and introduction, Lisbeth Svengren Holm, BDL/Karin Persson, ADA 14:40 Future adaptive design for CBM Thomas Nyström, HDK/Rise 15:00 Re-design of fashion, Anna Lidström, designer, School of Textiles, Borås 15:20 Sustainable design systems, Maria Nyström Reuterswärd, HDK/Chalmers 15:40 Coffee break 16:10 Panel debate from policy to practice Moderator: Anna Rylander Eklund, BDL/HDK 17:10 Conclusive reflections, Lisbeth Svengren Holm and Karin Persson 17:30 END

Datum: 2018-05-07

Kategorier: Sustainable development

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Aulan

Sista anmälningsdag: 2018-04-30 kl. 20:00.

Avgift: Gratis

Kontaktperson: Lisbeth Svengren Holm

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Till kalendern