Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Waterfalls and steady logs, 10 feb-11 mars

Utställning

Keramikern David Carlsson, lektor i keramikkonst vid HDK, arbetar i spänningen mellan den uppenbara, nästan banala, berättelsen och det poetiskt mångbottnade. Nu ställer han och tre studenter från masterprogrammet i smyckekonst ut på Nääs. Välkomna!

För David Carlsson är det keramiska materialet både ett konstnärligt medium och referenspunkt. Det erbjuder ständigt nya möjligheter att tolka, omforma och ge ny mening åt situationer, föremål och berättelser.

David Carlsson om sitt arbete: "Jag bygger stabilt och säkert. Lägger en stadig grund och tar det därifrån, vidare. Jag rasar och raserar, omkullkastar. För att komma vidare och börja om. Fri från det gamla. Att vila i det som är eller att bryta sig loss. Att vilja likna men inte lyckas, och vara nöjd med det som blev istället. I skärningspunkten mellan det som avses och det som är finns rum för något mer. Det finns en kraft i att vilja någon annanstans och en styrka i att vila och vara trygg i det gängse."

I Projektrummet ställer Jussi Järvinen, Sara Bech-Hanssen och Karin Ridderstolpe ut blandade individuella projekt under samlingsnamnet Mischmasch.

Jussi Järvinen: Projektet "Moose Toe" är en serie objekt och smycken på temat genus. Arbetet undersöker maskulinitet och genusrelaterade attribut. Verken består av produkter från järnhandeln och konstruerade material så som spånskivor och refererar till funktionalitet.

Sara Bech-Hanssen: "Pins and Needles" är ett pågående projekt som undersöker vardagsföremål och fokuserar på nålen som bärbart objekt. Hundra handgjorda silvernålar som i sin kvantitet blir något mer. Dessutom visas delar av "Smältpunkt" som består av en serie smycken och objekt i koppar och industriemalj. Kopparens oxider färgar emaljen i olika gröna toner. Metallen är bearbetad för att framhäva denna effekt.

Karin Ridderstolpe: Kärlet är en form som går långt bak i historien. De handsmidda objekten är undersökning av tid, upprepning och förflyttning. Utifrån cirkeln byggs formerna upp och förlängs. Metallen går över i tråd, hammarslagen byts ut mot nål. Linjen, rörelsen och bärbarhet återfinns i materialkombinationer som rör sig mellan yta och form.

OBS! Öppettider: fre-sön, 11.00-16.00.

Datum & tid: 2018-02-10

Kategorier: Konst

Plats: Nääs konsthantverk galleri, Mellannääs, Nääs Slott. 448 92 Floda.

Evenemangslänk: Läs mer om Waterfalls and steady logs, 10 feb-11 mars

Kontaktperson: David Carlsson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?