Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

To complete a collection (specified and unspecified objects)

Föreläsning

Konstnären och designern Gustaf Nordenskiölds arbete kretsar kring minnen av objekt och tid. Skulpturer som speglar ett utforskande av okända platser och kulturer sammankopplat med tolkningar av den samtid vi lever i. Dubbelbottnade objekt som är lättidentifierade och hemlighetsfulla samtidigt, verk som aktiverar minnen och påminner om kropp.

Nordenskiölds verk är förankrade i verkliga föremål men ofta har det egentliga användningsområdet transformerats. Hans arbeten befinner sig i utrymmet mellan igenkänning, tvetydighet, figuration och abstraktion.

Det finns en fysisk närvaro genom metoden, en primitiv och förfinad kraftöverföring till materialet, där spår från processen är viktiga i de färdiga objekten. Att bevara och visa på en handling, en tid. Att frysa ett ögonblick till eftervärlden som ett minne av dess tillkomst.

Gustaf Nordenskiöld föreläser om sitt arbete med konst med huvudsaklig fokus på skulptur i keramik, men ger också en beskrivning av olika design- och gränslandsprojekt han genomfört.

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

Föreläsare: Gustaf Nordenskiöld

Datum: 2018-02-21

Tid: 15:00 - 16:30

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Stora hörsalen

Evenemangslänk: Läs mer om To complete a collection (specified and unspecified objects)

Kontaktperson: Katarina Andersson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?