Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Textil arkitektur som förbättrar stadens ljudmiljö

  [2019-11-13] Textil arkitektur är resultatet av ett konstnärligt forskningsprojekt mellan HDK, Textilhögskolan och Arkitektur vid Chalmers som finansierats av Vetenskapsrådet. Nu visas forskningsprojektet på Form/Design Center.

 • Handdukar för hållbarhet

  [2019-10-16] Hållbarhet är ett begrepp som är väl etablerat och utbrett i Sverige, men så är inte nödvändigtvis fallet överallt i världen. För att förhoppningsvis kunna sprida lite av den svenska miljömedvetenheten till universitetets internationella gäster bestämde sig Welcome Services för att låta ta fram en kökshandduk med ett motiv som skulle ge tips på hur det går att hitta en mer hållbar livsstil.

 • Ulf Dalnäs om Gothenburg design festival

  [2019-10-04] Läs om HDK:s prefekt Ulf Dalnäs tankar kring Gothenburg design festival och dess framtid.

 • Forskningsprojektet I sin linda ställs ut. En studie om mötet mellan tyg och människa.

  [2019-10-04] Textilkonstnär Birgitta Nordström, tidigare lektor och doktorand på HDK, har under ett antal år undersökt mötet mellan textil och död. Nu visar Textilmuseet bårtecken och svepefiltar för barn som ingått i hennes forskning.

 • Gemensamt öppet hus för design och konst

  [2019-09-23] Missa inte Akademin Valand och HDK:s gemensamma öppet hus den 11 oktober. Under dagen anordnas workshops, presentationer och rundvisningar som ger en bild av hur det är att läsa konstnärliga ämnen.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Carina Krantz|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hdk.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-12-07