• Göteborgsvarvets medalj 2019 designad av smyckekonstnär från HDK

[2019-05-17] Therese Johansson som studerar Smyckekonst på Högskolan för design och konsthantverk, HDK, har formgett årets medalj till Göteborgsvarvet. Det är löparna själva som röstat fram Therese medalj bland designförslagen som kom in.

• Studenter från HDK ställer ut på Milan Design Week

[2019-04-08] Mellan den 9 och 14 april under Milan Design Week fyller svenska formgivare och designföretag den officiella Sverigeutställningen "HEMMA gone wild" med sina verk. Utställningen är en uppföljning på förra årets utställning "HEMMA - Stories of home". Även då bidrog studenter från HDK med egna verk.

• Save the date för PARSE-konferensen 13-15 november

[2019-04-01] Boka redan nu den 13-15 november i din kalender för PARSE forskningskonferens. För tredje gången samlas drygt 200 forskare och konstnärer från hela världen för att utbyta kunskap och idéer, underhålla och få nya kontakter och gemensamt stärka den konstnärliga forskningen.

• Posthumanistiskt konstprojekt med ån Viskan och dess omgivningar

[2019-02-14] Vilka relationer kan ett vattendrag ha till de växter, djur och människor som det passerar? Det är en fråga projektledarna Theo Ågren och Thomas Laurien från HDK hoppas få svar på i konstprojektet Skimmer och härvor i Viskadalen.

• Vems hand är det som gör? Ny avhandling i konsthantverk

[2019-02-06] Frida Hållander, doktorand i konsthantverk på Konstfack, disputerar med avhandlingen "Vems hand är det som gör? En systertext om konst/hantverk, klass, feminism och om viljan att ta strid."