• Nya band mellan Göteborgs universitet och Arizona State University

[2019-01-04] Professor Kajsa G. Eriksson är forskare och undervisar vanligtvis i bild med inriktning gestaltning på Högskolan för design och konsthantverks bildlärarprogram i Göteborg. Under hösten 2019 kommer hon undervisa vid Herberger Institute for Design and the Arts vid Arizona State University i USA.

• HDK medverkar i en unik samverkansplattform för trätillverkning

[2018-12-18] EU, genom Tillväxtverket, har beviljat sju miljoner kronor i stöd till projektet Trämanufaktur ¿ tillverka i trä. Även Västra Götalands regionutvecklingsnämnd bidrar med dryga 7 miljoner. Det innebär en total satsning på 19 miljoner kronor för att skapa en testmiljö och ett utvecklingscentrum för industriell trätillverkning i Västra Götaland.

• Antagningsbesked för vårterminen

[2018-12-12] Glöm inte att svara på ditt antagningsbesked! Tacka ja eller nej till din plats senast 17 december.

• Vårkurser öppnas för sen anmälan

[2018-12-10] Några av HDK:s fristående kurser som ges under vårterminen 2019 kommer att öppna för sen anmälan den 14 december.

• Akademin Valand och HDK söker enhetschef

[2018-12-03] I januari 2020 går Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst. Nu söker vi en enhetschef som ska leda enheten för fri konst och som från januari 2020 blir den nya enheten för fri konst och konsthantverk. Ansökningstiden är förlängd och går ut 7 december 2018.